Malus domestica Golden Delicious / Golden Delicious alma

Malus domestica Golden Delicious / Golden Delicious alma
Malus domestica Golden Delicious / Golden Delicious almaMalus domestica Golden Delicious / Golden Delicious alma
Malus domestica Golden Delicious / Golden Delicious alma
golden delicious
powered by social2s
Leírás

A  Malus domestica Golden Delicious / Golden Delicious alma magyarországon szeptember végén - október elején szedhető. Gyümölcsei egyszerre vagy két menetben is betakaríthatók. Fogyasztási érettségét a szüretet követő időponttól 6 hónapig is megőrzi. Gyümölcse tetszetős, mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy. Héja vékony, az érés kezdetén zöldessárga, majd éretten aranysárga színű lesz. Gyümölcshúsa sárgás színű, leveses, roppanó; édes, enyhén savas, kissé illatos.

Fájának növekedése középerős, koronája kissé szétterülő, de a vezérág a dominanciáját mindvégig megtartja. Termőrügyeit részben a két vagy többéves termőalapokon levő rövid termővesszők végén, részben a hosszú termővesszők oldalán vagy végén fejleszti ki. Alapvető kedvező tulajdonságai a korai termőrefordulás és a rendkívüli termőképesség. Fája ideálisan alakítható, a legtöbb koronaforma könnyen kinevelhető belőle.

Jó tápanyag- és vízellátást igényel. Lisztharmatra egyáltalán nem fogékony, a veturiás varasodásra és baktériumos ágelhalásra azonban igen. Termékenyülő- és termékenyítőképessége kiváló, a túlkötődésre is hajlamos.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok