Malus domestica Jonagold / Jonagold alma

Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Jonagold / Jonagold alma, a 'Golden Delicious' fajtának a 'Jonathan' fajta általi megporzásából keletkezett magonca. Gyümölcse nagyméretű 220-250g, gömbölyű, nagyon szépen színeződik, sárgászöld alapszínén a gyümölcsfelület 30-45%-a világospiros fedőszínnel borított. Közepesen vastag héját viaszréteg védi. Világossárga húsa laza, lédús, édes-gyengén savanyú, jellegzetesen fűszeres, magháza kicsi. Barnulásra nem hajlamos.

Fája kezdetben erős növekedésű, de mivel korán fordul termőre és bő a termőképessége, mérséklődik a növekedése. A fa sudara erős és domináns, de a hosszú és vastag oldalelágazások széthajlóak, így alig igényelnek lekötözést. Szedését a világospiros fedőszín kialakulásához kell időzíteni, ez általában szeptember végére, október elejére esik.

A bimbók és a virágok a késő tavaszi fagyokra nagyon érzékenyek. Porzófajtái a Jonathan M41, a Gloster, az Idared és a Cox Orange.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok