Malus domestica Gloster / Gloster alma

Malus domestica Gloster / Gloster alma
Malus domestica Gloster / Gloster alma
Malus domestica Gloster / Gloster alma
Malus domestica Gloster / Gloster alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Gloster / Gloster alma érési ideje szeptember vége - október eleje.

Tetszetős és ízes gyümölcse ideális nyers fogyasztásra és sokféle étel elkészítésére, de megfelelő körülmények között igen hosszú ideig is eltartható.

Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű (160-200 g), megnyúlt harang alakú, enyhén szögletes, a csésze felé bordázott. Felületének több mint felét matt-hamvas, sötétvörös fedőszín borítja. Húsa ropogós, színe jellegzetesen zöldesfehér, majd zöldessárga, nyomódásra nem érzékeny; nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával. A rosszul színeződött gyümölcsök íztelenek.

Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem; termőképessége a Golden Delicious -éhoz hasonló, de szakszerűtlen kezelés mellett alternanciára (termésingadozásra) hajlamos. A téli fagyokra nem érzékeny, virágai a késő tavaszi fagyokat is kiválóan tűrik.

Fája fiatal korban erős növekedésű, felfelé törő ágrendszerű, jellegzetes keskeny koronát képez. A természetes elágazódása gyakran nem kielégítő, amin szakszerű metszéssel vagy lekötözéssel segíthetünk. A venturiás varasodásra nagyon, a baktériumos ágelhalásra mérsékelten fogékony, a lisztharmat viszont nem károsítja, s a takácsatkának sem nagyon kedvelt gazdanövénye.

Porzó fajtái: Akane, Elstar, Gala, Golden klónok, Granny Smith, Idared, Jonathan klónok, Pinova.

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok