Malus domestica Idared / Idared alma

Malus domestica Idared / Idared alma
Malus domestica Idared / Idared alma
Malus domestica Idared / Idared alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Idared / Idared alma, az egyik leghosszabban és jobb minőségben tárolható almafajtánk, így a magyar almatermesztés sikerfajtájának tekinthető. Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű 170-200g, enyhén lapított gömb alakú, a közepénél "hasas". Világossárga alapszínű felületét - a napfény hatására - csaknem egészében élénk világospiros, mosott fedőszín borítja. Héja sima, mérsékelten viaszos. Húsa sárgásfehér színű, lédús, idővel lassan puhuló, de nyomódásra érzékeny. Íze kellemesen, enyhén savanykás.

Fája a fejlődés kezdeti szakaszában erősebb növekedésű, ami a termőkorba érve mérséklődik. Koronája szétterülő habitusú; nemcsak a többéves, hanem az egyéves termőalapokon is termőrügyeket fejleszt, minden nehézség nélkül nevelhető, alakítható. Intenzív termelési környezetben is kiválóan kezelhető, mivel az ideális koronaforma kialakítására lekötözés nélkül is lehetőséget nyújt, a termőre fordulással egyidejűleg a korona szintje saját magát építi fel. A nyári metszés alkalmazása a jobb fedőszín és a kedvezőbb cukortartalom elérése érdekében javasolt. Korán termőre fordul és rendszeresen, bőven terem, tehát termőképessége igen jó. Érési ideje: szeptember végén - október elején van.

Fája nagyon könnyen kezelhető. Egyedüli komolyabb hátránya a lisztharmat iránti érzékenysége. Virágzási ideje középkorai. Porzófajtái a Fiesta, Gloster, Jonathan, a Golden Delicious és klónjai, Julired, Starking, Maigold.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás..

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok