Malus domestica Batul / Batul alma

Malus domestica Batul / Batul alma
Malus domestica Batul / Batul alma
Malus domestica Batul / Batul alma
Malus domestica Batul / Batul alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Batul / Batul alma gyümölcse közepes nagyságú, alakja rendszerint szabályosan lapított gömb. Héja kissé zsíros tapintású, sima és fényes felületű. Az eleinte halványzöld termés éretten szalmasárga színű lesz,

napos oldalán élénkpiros fedőszínnel. Húsa fehér, tömött, finom, eleinte roppanó, de éretten olvadó állagú; bőlevű, savanykás-édes, kissé fűszeres ízű.
Szeptember második felétől már szedhető. Ideális körülmények között február végéig is eltartható, mely idő alatt elsőrendű piaci minőségét mindvégig megtartja.
Fája erőteljes növekedésű, vadalanyon jól fejlődik. Ágai sűrű, gömb alakú koronát képeznek.
Nagy termőképességű fajta, de alternanciára (termésingadozásra) hajlamos.
Szinte minden - kötött és a laza - talajon egyaránt jól megterem, azonban a talajnedvességre érzékeny. Összességében a mérsékeltebb hőmérsékletű, nedvesebb éghajlatú termőhelyeket részesíti előnyben. Virágzása viszonylag kései, ezért virágai a kései fagyoknak is igen jól ellenállnak. Gyümölcsei jól viselik a viharos szeleket. Gombabetegségektől aránylag keveset szenved. Telepítése elsősorban választékbővítő fajtaként, kiskertekben ajánlott.

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

 

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok